Databáze potravin


Cereálie

Pro jejich jednoduchou a snadnou přípravu jsou oblíbenou snídaní či svačinou mnoha dětí, ale i dospělých. Víte však, jaké cereálie zvolit, abyste svému tělu dodali energii, kterou potřebuje a nezatížili jej pouze jednoduchým cukrem a velkým množstvím přidaného tuku? Víte, po jaké krabici v obchodech sáhnout, abyste po snídani nedostali brzy hlad? Nebo jen tápete mezi nepřeberným množstvím barevných, lákavých obalů, které plní pulty supermarketů?

Hodnoty, které si musíme u cereálií hlídat, jsou především: obsah jednoduchých sacharidů (cukrů), obsah soli a tuků a v neposlední řadě i vlákniny. Jednoduché cukry by NIKDY neměly překročit 1/3 z celkového obsahu sacharidů, obsah soli by měl být co nejnižší (pod 0,5 g na 100 g) a naproti tomu vlákniny co nejvyšší. Minimálně 5 g na 100 g výrobku.

Obsah jednoduchých cukrů Max. 20 g na 100 g
Obsah vlákniny Min. 5 g/100 g
Obsah soli Max. 0,5 g na 100 g
Svět zdraví

68 potravin v kategorii

Nejlépe hodnocené Nejnovější