Články

Plísně, pesticidy … je to s potravinami opravdu tak zlé?
Publikováno: 24.04.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Plísně (mykotoxiny), rezidua pesticidů - v poslední době velmi oblíbené téma testů jak dozorových orgánů, tak i spotřebitelských organizací a nezávislých testů.
Proč můžou být bylinkové čaje plné škodlivých látek?
Publikováno: 24.04.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Před i po Vánoci, nejen v České republice, byl problém s čaji obsahující škodlivé látky.
Jak je to s arsenem v rýži?
Publikováno: 12.04.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Časopis D-test se podíval jak je na tom rýže v obchodní síti s obsahem pro lidský organismus nebezpečným arsenem.
Světový den Malbecu
Publikováno: 12.04.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Argentinská asociace vinařů se na počest nejslavnější odrůdy své země rozhodla ustavit 17. duben jako Světový den odrůdy Malbec.
Jak vybrat špekáčky
Publikováno: 31.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Před námi by měl být krásný víkend a mnozí už vyzkouší grilování či „buřty v lese“. Maso si asi vybrat umíme, dle chuti a libovosti, co ale špekáček? Pokud chceme klasický, ten…
Glyfosát není karcinogen
Publikováno: 31.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Glyfosáty a tedy i Roundup, ve srovnání s většinou ostatních herbicidů, jsou „považovány“ za bezpečnější variantu chemické ochrany rostlin, s ohledem na nižší mobilitu pesticidu v…
Rostlinné „náhražky“ mléka
Publikováno: 30.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Stále častěji se na trhu setkáváme s rostlinnými nápoji, které barvou připomínají mléko. A mlékem je také často nazýváme. Ale jsou opravdu náhradou za mléko?
"Oříškové" pomazánky
Publikováno: 20.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 1

"Oříškové" pomazánky - povětšinou jen velké množství cukru a tuku. Co dalšího ale ještě mohou tyto pomazánky obsahovat?
Originál nebo privátní značka?
Publikováno: 07.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 1

Kupujete originální výrobky a nebo privátní značky? musí privátní značka znamenat nižší kvalitu?
Zasedání Evropského úřadu pro bezpečnost potravin dostupné online
Publikováno: 06.03.2017
Autor: Zdravá potravina
Diskuse: 0

Evropský úřad pro bezpečnost potravin otevřel pro běžnou veřejnost zasedání svých vědeckých panelů pomocí online vysílání.