Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachová pěna s dušenou zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 11.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450g žlutého hrachu
  • 350g zeleninové směsi
  • 350g syrového hlávkového zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Žlutý hrách můžete den předem namočit, ale není to podmínkou. Odvážené množství žlutého hráchu nejprve propláchneme studenou vodou. Vyklepneme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit pomalým varem. Prolisovaný česnek, sůl a majoránku přidáme do hrnce až na úplný závěr, jestliže je hrách už měkký. Hrách po uvaření rozmixujeme buď ponorným mixérem a nebo sekacími noži v robotu na pyré. Pokud se všechna voda z hrnce nevyvařila není potřeba ji slévat. Mixujeme včetně vody, jen bude hrachová kaše řidší a rozhodně to není na škodu.  Očištěné zelí pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou společně s kmínem. Zhruba po 20 minutách přidáme směs zeleninové směsi a nasypeme kari koření. Podle chuti osolíme dusíme tak dlouho dokud se zelenina neprohřeje a nezměkne. Doprostřed talíře servírujeme hrachovou pěnu a obkládáme podušenou zeleninou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty