Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hráchová směs s bulgurem
Autor: neznámý
Datum přidání 21.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220 g žlutého hrachu
  • 100 g pšeničného bulguru
  • 150 g celeru
  • 30 g uzeného tempehu
  • 3-4 ks brambor
  • 1 kedlubna
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička kmínu 
  • 1 lžíce shoyu omáčky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,75 g 26,91 g 1,78 g 632,66 kJ (151 kcal)
celkově 46,51 g 161,48 g 10,69 g 3 795,98 kJ (907 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách a bulgur propereme, nasypeme do většího hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Můžeme i namočit přes noc, není to však nutné, jen se budou déle vařit. Po 10 minutách přidáme očištěný a na kostičky pokrájený celer, kedlubnu i brambory, dále vmícháme tempeh, kmín, tymián a dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Na závěr dochutíme shoyu omáčkou a případne lehce dosolíme. Necháme 2 minuty odležet a můžeme podávat.  

Tipy na vylepšení

Podáváme samotné nebo s masem, obilnými plackami, pečivem nebo s nádivkou z ovesných vloček. Ovesné vločky namočíme do vody a necháme nabobtnat, přidáme muškátový oříšek, sůl, majoránku, směs zeleniny. Pečeme zhruba půl hodiny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty