Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený fenykl
Autor: neznámý
Datum přidání 04.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • fenykl
  • cibule
  • česnek
  • čerstvá rajčata (plechovková)
  • tvrdý sýr,
  • smetana(nemusí být)
  • sůl, popř.pepř,

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme na olej do hrnce a trochu orestujeme, fenykl si očistíme a nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli, orestujeme pak podlijeme trochou vody a necháme chvilku dusit do změknutí(trochu). Pak si vezmeme pekáček, trochu ho můžeme vymazat olejem, aby se nám nic nepřichytilo, do pekáčku dáme podušený fenykl s cibulí, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, na drobno nakrájený česnek podle chuti, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou(kdo chce) a posypeme trochou nastrouhaného sýru. Kdo by chtěl, může ještě přidat bylinky dle chuti. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme cca 20 minut na +-150-180°C. Podáváme s rýží, s kuskusem...podle toho co je doma a na co je chuť .)

Příběh receptu

Jednou jsem v obchodě objevila fenykl a vzniklo z toho tohle :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty