Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové pakory
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 225 g cizrnové mouky
  • 1 pl semínek kalindži
  • 1/2 čl mleté skořice
  • 1/4 čl kajenského pepře
  • 2 čl mletého koriandru
  • 2 čl mletého indického kmínu
  • 1 1/2 čl kurkumy
  • 1/4 čl asafoetidy
  • 2 čl soli
  • 1/2 čl kypřícího prášku
  • 250 ml studené vody
  • 675 g upravené zeleniny
  • ghí nebo rostlinný olej na smažení

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do velké mísy prosejte cizrnovou mouku a přidejte koření, sůl a kypřící prášek. Pomalu přidávejte studenou vodu a míchejte, až dostanete řídké těsto, dostatečně husté k obalování zeleniny.Zeleninu nakrájejte dříve, než rozehřejete ghí. Velké růžičky květáku můžete předvařit, ostatní zeleninu použijte syrovou.Ve středně velké pánvi rozehřejte ghí nebo rostlinný olej. Ghí je dostatečně rozpálené, když vhozená kapka těsta okamžitě vyskočí na povrch a prská. Nyní vložte do těstíčka hrstku nakrájené zeleniny a dobře ji obalte. Spolu obalujte jen zeleninu téhož druhu - každý druh budete smažit odděleně. Obalenou zeleninu vyndávejte z těstíčka jednu po druhé a rychle ji vkládejte do horkého ghí, až je celý povrch ghí zaplněn. Smažte několik minut, dokud nejsou pakory zlatohnědé a křupavé, potom je vyndejte a nechte okapat. Všechny pakory smažte tímto způsobem, nikdy nesmažte více než jednu vrstvu najednou.

Příběh receptu

Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.

Tipy na vylepšení

Do pakor lze použít prakticky jakýkoli druh zeleniny. Zeleninu, kterou použijete, krájejte na kousky přibližně stejné velikosti, aby se smažily stejnou dobu. Baklažány, cukýny, brambory, tykev a karotku můžete nakrájet na kostky nebo na malé kousky, květák a brokolici na růžičky a papriky na kolečka nebo na proužky. Růžičkovou kapustu, chřest a složené špenátové listy můžete použít celé. Můžete podávat napíchané na špejli.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty