Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny s olivami
Autor: neznámý
Datum přidání 09.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350g těstovin (kolínka)
  • 100 g zelených plněných (nebo černých) oliv
  • máslo na vymazání
  • 3 vajíčka
  • 250ml kvalitní smetany  (30%) (obilné)
  • 100 g parmazánu nebo goudy
  • 100 g nivy
  • sůl
  • vegeta (bez glutamanu)
  • špetka sušeného česneku
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Prvé si uvařím těstoviny (dal jsem kolínka) podle návodu v osolené vodě doměkka a na zcezené naliji olivový olej, aby se neslepily.Na menší kousky si pokrájím olivy (měl jsem zelené, můžou být i černé) plněné pikantní pastou. Pak si připravím zapékací mísu, vymažu ji máslem a vsypu těstoviny, přimíchám nakrájené olivy, osolím, přidám vegetu a sušený česnek-špetku a důkladně promíchám. Mezitím si v misce ušlehám smetanu s vejci, přidám oba sýry, osolím a důkladně promíchám v hladkou hmotu (bez hrudek). Touto směsí přeliji těstoviny s olivami a dám do vyhřáté trouby zapékat na 180°C-200°C podle trouby, dokud nebude na vrchu zlatavá kůrka, poté vypnu a nechám už jen dojít v troubě.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty