Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tak trochu jiná koprová omáčka z ovesných vloček
Autor: neznámý
Datum přidání 12.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 1 cibule
  • 1 lžička másla
  • kopr čerstvý (popřípadě sušený)
  • 1 citrón - šťávu
  • 3 lžíce cca rýžové mouky hladké
  • třtinový cukr
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do větší nádoby nasypeme rozmixované na jemnější kousky ovesné vločky. Zalijeme horkou vodou a necháme minimálně půl hodiny louhovat. Kopr opereme a obereme od hrubých stonků. Koprová snítka pokrájíme na drobno. V hrnci si rozpustíme máslo na kterém zesklovatíme na velmi jemno pokrájenou cibulku. Poprášíme hladkou rýžovou moukou a promícháme. Poté za stálého míchání po částech vléváme ovesnou vodu přes síto. Důležité je přilévat po kouskách a důkladně míchat, aby nám nevznikly hrudky. Množstvím si určíme požadovanou hustotu omáčky. Zbylé ovesné vločky ze síta můžeme použit do jiného pokrmu například jako základ pro karbanátky. Jakmile omáčku přivedeme k varu, přidáme nasekaný kopr. Po chvíli omáčku stáhneme z ohně. Jak kdo má rád dochutí šťávou z citrónu, třtinovým cukrem a špetkou soli. Omáčku necháme asi 10 minut odstát, aby se nám  vše spolu chuťově propojilo .


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 12.09.2012 - 11:08

Nějak se mi nepodařilo vytvořit klasickou omáčku, vznikl mi spíš takový hustý krém..Když jsem ji lila přes síto, byla pěkně řídká, ale tím povařením se voda odpařila..Nakonec jsem ji vmíchala do těstovin, nic jiného s tím ani nešlo...:D

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty