Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnová omáčka s mrkví a sójovou smetanou
Autor: neznámý
Datum přidání 29.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g cizrny
  • 150 ml sójové smetany
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička saturejky
  • sladká paprika mletá
  • 1-2 lžíce rýžové mouky
  • 1-2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky másla
  • 1/2 citrónu
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,91 g 59,97 g 10,81 g 1 809,62 kJ (432 kcal)
celkově 109,55 g 299,85 g 54,03 g 9 048,08 kJ (2161 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu několikrát propláchneme a namočíme, ideálně přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou tak, aby byla ponořená. K cizrně pro lepší stravitelnost ještě přidáme saturejku a uvaříme doměkka. V jiném hrnci nebo v hluboké pánvi si rozpustíme trochu másla a přidáme na kolečka pokrájený pórek a jarní cibulku. Asi po 3 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev. Po osmahnutí za stálého míchání poprášíme sladkou paprikou. V hrníčku s vodou si rozmícháme rýžovou mouku. Polovinu uvařené cizrny umixujeme dohladka. Vlijeme do pánve k mrkvi, rozředíme vývarem z cizrny, přisypeme celou cizrnu, zahustíme rýžovou záklechtkou a osolíme. Za stálého míchání prohřejeme. Stáhneme z ohně, jemně dosladíme třtinovým cukrem a okyselíme citrónovou šťávou. Pro zjemnění omáčky ještě vmícháme sojovou omáčku. 

Příběh receptu

Cizrně se někdy říká římský hrách. Je zdrojem vitamínů a minerálních látek, nejvíce však obsahuje železo, hořčík, draslík a vápník. Cizrna také obohatí vaše tělo o vlákninu a posílí váš imunitní systém.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 9.05.2015 - 12:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty