Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové těstoviny s dušeným zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 03.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g špaldových těstovin
  • 1/4 hlávkového zelí
  • 1 středně velký celer
  • 1 cibule
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 lžička olivového oleje
  • sýr na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na pánvi na olivovém oleji nejprve orestujeme cibulku, jakmile se nám začíná chytat zlatavou barvu přidáme nakrouhané zelí. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Mezitím si dáme uvařit těstoviny. Celer omyjeme, pokrájíme na kostky a přidáme po chvíli do pánve k zelí. Zhruba po 5 minutách přidáme česnek a kmín. Občas promícháme a dále dusíme doměkka. Na závěr jídlo pokapeme shoyu omáčkou a promícháme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat. 

Příběh receptu

Špaldové těstoviny jsou vynikající v jakékoliv variantě, mají totiž stejné využití jako těstoviny klasické. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů převážně z řady B.

Tipy na vylepšení

Můžeme podávat s obloženou čerstvou zeleninou. K pokrmu se také hodí i červená řepa.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty