Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špagety se sojovou boloňskou omáčkou a knedlíčky z pohanky
Autor: neznámý
Datum přidání 22.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Sojová boloňská omáčka:

  • 400g rajčatového pyré
  • 300g špaget
  • 20g Goudy na posypání
  • 2-3 hrsti sojového granulátu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička oregana
  • 2 lžíce cca rýžové mouky
  • bobkový list
  • mořská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cibuli pokrájenou na drobno zesklovatíme na olivovém oleji. Přidáme sojový granulát, podlijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou s bobkovým listem. Mezitím si oloupeme česnek, rajčata pokrájíme na drobné kostičky a nastrouháme si sýr. Jakmile je sojový granulát téměř měkký, bobkový list vyjmeme a vmícháme rýžovou mouku. Mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Po změknutí přilijeme rajčatové pyré, přidáme prolisovaný česnek, rajčata a oregano. Omáčku už jenom prohřejeme, dále nevaříme. Sojovou boloňskou omáčku vlijeme na špagety, podáváme s knedlíčky posypané sýrem.Recept na pohankové knedlíčky: http://www.zdraverecepty.cz/pohanka/pohankove-knedlicky-masova-nahradaDo knedlíčků můžeme ještě pomlít uzený tempeh.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty