Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový nákyp s čepičkou
Autor: Eva
Datum přidání 01.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • hrníček rýže
  • 2 a 1/2 hrníčku mléka
  • švestky /kompot, nebo mražené, vynikající jsou sušené/
  • 2 vajíčka
  • skořice
  • cukr
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,98 g 62,45 g 8,95 g 1 526,00 kJ (364 kcal)
celkově 44,88 g 312,25 g 44,73 g 7 630,00 kJ (1822 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mléko nalijeme do pekáčku a přivedeme k varu. Rýži propereme a dáme do mléka a za občasného míchání, aby se nepřilepila ke dnu vaříme na mírném ohni. Nevaříme do měkka. Když částečně nabobtná, odstavíme z vařiče. Přidáme cukr a skořici dle chuti a švestky. Vše promícháme.Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 1.09.2010 - 19:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Před chvíli dojedeno, jen se zaprášilo, určitě znovu udělám, jen více osladím než původně.

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty