Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný knedlík
Autor: Eva
Datum přidání 20.04.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 25 dkg celozrnné špaldové mouky hrubé
  • 10 dkg celozrnné mouky ječné Bio
  • 15 dkg hrubé mouky pšeničné
  • 1 – 2 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 3 dkg kvasnic
  • mléko

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,12 g 54,18 g 2,84 g 1 155,51 kJ (276 kcal)
celkově 63,87 g 379,27 g 19,89 g 8 088,60 kJ (1932 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy, nadrobíme kvasnice a promícháme. Osolíme a přidáme vajíčko. Postupně zaděláváme vlažným mlékem, až se nám spojí ingredience v tužší těsto. Dále pak posypeme vál moukou, těsto vyklopíme a prohněteme rukou na vále. Až je těsto propracované, utvoříme 4 knedlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Pozor - nesmí překynout. Když nám překyne, knedlík znovu propracujeme a necháme dokynout. Dáme vařit do vroucí vody a vaříme 20 minut pod pokličkou, po 10 minutách knedlíky obrátíme. Po dvaceti minutách pracujeme rychle – sejmeme pokličku, knedlíky propícháme špejlí na více místech, rychle vyndáme na vál a položíme je vzhůru stranou, která byla ve vodě. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 20.04.2012 - 12:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ječnou mouku jsem nahradila klasickou pšeničnou a povedly se stejně na výbornou;)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty