Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pravá francouzská polévka
Autor: Lucka
Datum přidání 02.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 l drůbežího vývaru
  • 50 ml lžíce lehké smetany
  • 2-3 brambory (hodí se spíše ty C, vhodné na kaše apod.)
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 lžička kvalitního másla (Bio)
  • bílý pepř
  • sůl podle chuti

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si rozehřeju máslo a zvolna osmažím cibulku a pórek, když je zelenina dostatečně měkká, přiliju tam drůbeží vývar a přivedu vše k varu. Potom přidám brambory nakrájené na kostičky a takto vařím, dokud zcela nezměknou (trvá to asi 20 minut), pak odstavím a až vše trochu vychladne, dohladka to rozmixuji, podle chuti osolíme a opepříme a přilijeme smetanu, při podávání polévku dozdobíme najemno nastrouhaným dozlatova osmahnutým pórkem s bagetou. Je to z jedné francouzské restaurace a tato polévka se podává jak teplá tak i studená. (Originál. název byl nějak Vichysoise)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty