Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ořechová bábovka
Autor: Lucka
Datum přidání 09.01.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 50g celozrnné mouky
  • 50g kukuřičné mouky
  • 150g polohrubé mouky
  • 4 vajíčka
  • 200g třtinového cukru (melasy)
  • 160g kvalitního tuku
  • 1/2 prášku do pečiva bio
  • 2dl čerstvého mléka
  • 80g kokosu, 50g ořechů (mletých vlašských)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,55 g 48,65 g 30,83 g 2 109,78 kJ (504 kcal)
celkově 68,36 g 389,18 g 246,64 g 16 878,24 kJ (4031 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Aby se bábovka dobře povedla a vyklopila, tak nejprve třeme cukr, tuk a žloutky, pak střídavě přidáme kokos a ořechy, vlažné mléko, mouky (smíchané) s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dohladka vymícháme, aby nebyly hrudky a hmotu dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě zhruba 45 minut. Bábovku je třeba hlídat špejlí, hotovou pocukrujeme a podáváme.

Tipy na vylepšení

Kdo má rád, může polít domácí polevou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 2.09.2018 - 22:23

Já dělám podle https://www.pomodo.cz/ a nemá chybu. Radka

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty