Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka se zelím, brambory a řeřichou
Autor: neznámý
Datum přidání 15.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 větší brambory
  • 2 hrsti zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžička másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  •  řeřicha
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,55 g 9,33 g 1,22 g 238,41 kJ (57 kcal)
celkově 6,22 g 37,31 g 4,86 g 953,64 kJ (228 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a zelí na tenké nudličky. Na másle orestujeme cibulku, poté přidáme brambory a zelí. Zalijeme horkou vodou a ochutíme solí a kmínem. Vaříme do změknutí. Část uvařených brambor vyjmeme z hrnce, rozmačkáme a vrátíme zpátky - polévku tak zdravě zahustíme. Na konec přidáme muškátový oříšek. Polévku servírujeme na talíř a posypeme řeřichou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 15.04.2012 - 20:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty