Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.02.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Předem, ideálně přes noc, namočíme zelený hrách do vody. Druhý den hrášek propereme v nové vodě. Zalijeme čerstvou vodou asi 2 cm nad povrch a dáme pod pokličku vařit. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme na hrubo nastrouhanou petržel a krátce orestujeme. Restovanou zeleninu dáme do skleněné mísy, přidáme slitý hrách a umixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Vývar z hrachu si ponecháme odlitý stranou. V hrnci od hrachu si rozpustíme trochu másla a orestujeme česnek, dokud se nám krásně nerozvoní. Poté přidáme umixovaný hrách se zeleninou a do požadované hustoty rozředíme vývarem z hrachu. Osolíme, dochutíme majoránkou a muškátovým oříškem. Dozdobíme nastrouhanou mrkví.
Přidat komentář