Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Masová směs s fazolemi
Autor: Lucka
Datum přidání 28.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 plechovka červených fazolí
  • krůtí stehenní řízky
  • 1/2 kelímku husté smetany
  • vegeta (bez glutamátu)
  • olej nebo máslo
  • 1/2 menší cibule
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,60 g 826,04 g 10,92 g 816,25 kJ (195 kcal)
celkově 31,20 g 1 652,09 g 21,84 g 1 632,50 kJ (390 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánvi si rozpálíme kvalitní slunečnicový olej nebo máslo a osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené a osolené kousky masa - dala jsem krůtí stehenní, ale pokud máte dobré libové vepřové, můžete dát i to (prsní jsou obvykle suché). Necháme společně zarestovat a potom přidáme sůl, pepř, vegetu a 1/2 kelímku husté smetany, promícháme a nakonec přidáme plechovku červených fazolí (můžete i v tomatové omáčce) a společně dusíme do změknutí. Mělo by to vytvořit hustší !mazlavější" směs. My podávali s tmavým pečivem nebo s bramborovými plackami.

Tipy na vylepšení

Pro ostré jazýčky můžete přidat špetku chilli.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty