Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Makový koláč slazený medem
Autor: neznámý
Datum přidání 31.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g špaldové mouky hladké
  • 80g třtinového cukru
  • 60g kukuřičné mouky
  • 40g másla
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • 1 lžička citrónové kůry z bio citrónu
Náplň:
  • 90g mletého českého máku
  • 3 lžíce medu
  • 7 lžic vody
  • 2 lžíce šťávy z citrónu
Na posypání:
  • 1 hrst lískových oříšků
  • drobenka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do misky nasypeme odvážené množství mouky a třtinového cukru. Přidáme kypřící prášek, citrónovou kůru a nastrouhané máslo. Do těsta po malých částech vléváme vodu, dokud nevytvoříme vláčné středně tuhé těsto. Dále si připravíme makovou náplň. Do malého hrnce nasypeme umletý mák, osladíme medem, přidáme vodu a krátce povaříme, asi necelé 2 minutky. Do odstavené náplně ještě vmícháme šťávu z citrónu. Tímto je náplň hotová. Drobenku si vyrobíme pomoci 1 vrchovaté lžíce špaldové mouky, 1 lžičky třtinového cukru a trochou másla. Mezi prsty mneme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří žmolky. Těsto z misky vyklopíme do pečícím papírem vyložené formy na koláč a pomocí válečku rozválíme až ke krajům. Prsty vytvoříme vyšší okraje koláče. Nyní už jen rozetřeme makovou náplň, posypeme nasekanými lískovými oříšky a drobenkou. Pečeme  v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty