Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lilkové paštičky
Autor: neznámý
Datum přidání 04.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 lilek
  • 50 g kuskusu (neuvařeného)
  • 1 cibuli
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 5 lžic mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, karotka)
  • 230 g rajčat
  • 30 g strouhaného sýra (eidam, parmazán, čedar)
  • 1 vejce
  • 1/2 malé cukety
  • 1 lžice čerstvé bazalky
  • koření dle chuti (římský kmín, chilli, koriandr, bylinkové máslo.....) 
  • sůl a pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,22 g 41,04 g 12,32 g 1 326,83 kJ (317 kcal)
celkově 34,44 g 82,08 g 24,64 g 2 653,66 kJ (634 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lilek nožem nakrájíme na velmi slabé plátky (asi 2 mm), 3-4 minuty je povaříme ve vroucí vodě a necháme vychladnout. 6 zapékacích formiček o objemu 150 ml vytřeme olivovým olejem a vyložíme plátky zchladlého lilku. Konce necháme přesahovat přes okraj. Kuskus spaříme horkou vodou a dle chuti vmícháme koření, přikryjeme pokličkou a necháme nasáknout. Cibuli orestujeme na kokosovém oleji, přidáme česnek a po chvíli mraženou zeleninovou směs. Nakonec vmícháme hotový kuskus, strouhaný sýr, bazalku, nasekaná rajčata, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Formičky vyložené lilkem naplníme do poloviny směsí, poklademe kolečky cukety a opět naneseme kuskusovou směs. Takto překryjeme přečnívajícím lilkem. Formičky postavíme do pekáčku s horkou vodou a v předehřáté troubě na 180°C zapékáme 20-25 min. Poté vyklopíme a podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty