Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus s fazolemi a zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 30.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 350 g kuskusu
  • 2 hrsti hlávkového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 4 žampióny
  • kořenící směs podle chuti
  • olivový olej
  • sůl (pokud není již v kořenící směsi)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,74 g 50,73 g 3,22 g 1 189,51 kJ (284 kcal)
celkově 68,71 g 253,65 g 16,10 g 5 947,53 kJ (1420 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hlávkové zelí, mrkev a žampióny očistíme a pokrájíme na kousky, nasypeme do hrnce, zakápneme olivovým olejem a krátce osmahneme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a dusíme pod pokličkou. Je-li zelenina už měkká, vmícháme fazole v rajčatové omáčce a necháme prohřát. Na závěr zahustíme kuskusem. Načechráme vidličkou a necháme asi 10 minut odstavené pod pokličkou. Jestliže je potřeba, dolijeme ještě vodu. Množství použité vody by mělo být k poměru 1:2, tedy dvakrát více než kuskusu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty