Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkovo závin s mletým mákem a oříšky
Autor: neznámý
Datum přidání 13.10.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g  špaldová mouka hladká
  • 100g  kukuřičné mouky
  • 50g  polohrubé pšeničné mouky
  • 120 g másla
  • 400 - 450 g bílého jogurtu
  • špetka soli
  • lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • vejce na potření
  • umletý mák
  • nastrouhaná jablka na plátka
  • vlašské ořechy, hrozinky
  • trochu třtinového cukru
  • karob

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z mouky, másla, jogurtu, soli a prášku do pečiva vypracujeme na váletěsto. Těsto necháme 2 hodiny nebo přes noc v lednici, zabalené ve folii. Hrozinky namočíme a vlašské ořechy nasekáme. Odpočaté těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme placku, kterou posypeme umletým mákem, množství podle chuti. Potom poklademe jablky nastrouhanými na plátky. Nepatrně posypeme třtinovým cukrem podle kyselosti jablek, sladká ani nemusíme. Dále posypeme hrozinkami a ořechy a nakonec lehce poprášíme karobem, komu nechutná, může použít skořici, nebo obojí.Placku zabalíme, vložíme na máslem, nebo pečícím papírem vyložený plech. Závin potřeme celým vajíčkem a pečeme cca na 170 st. C.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty