Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

HUMINTA - pokrm z quinoi
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g nevařené quinoi
  • 170 g vařené mrkve
  • 100 g tofu (lahůdkové, uzené, bylinkové...)
  • 3 - 4 lžíce sezamové pasty Tahini
  • 1 lžička koření "Garam Masala"
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,79 g 26,69 g 12,43 g 1 076,59 kJ (257 kcal)
celkově 55,18 g 106,76 g 49,73 g 4 306,34 kJ (1029 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Quinou propláchneme vodou a dáme vařit do vroucí osolené vody asi 15 min (podobně jako rýži). Po uvaření ji necháme mírně vychladnout a spolu s předem uvařenou mrkví a tofu ji umixujeme (nebo pomeleme v mlýnku) na pastu. Přidáme Tahini, koření Garam Masala, sůl, pepř. Je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody nebo vývaru. Zapékací pekáček nebo malé mističky vymažeme olivovým olejem, vysypeme strouhankou a upravíme směs. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C zapéct asi na 30 min. Horké vyklopíme a podáváme se sterilovanou červenou řepou, salátem, nebo jako přílohu.

Příběh receptu

Quinoa jsou zrnka podobná kuskusu či bulguru. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vápníku a vitaminů, navíc je vhodná pro bezlepkovou dietu. Je lehce stravitelná, rychle uvařená a s lehce oříškovou chutí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty