Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachová kaše s česnekem
Autor: neznámý
Datum přidání 16.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
150 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g žlutého hrachu
  • 6 listů cca bobkového listu
  • 2 lžičky majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce shoyu omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule (kdo má rád může dát víc)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Žlutý hrách několikrát propereme a namočíme alespoň na dvě hodiny. Vodu ve, které jsme měli hrách slijeme a uvaříme jej v nové vodě. Zhruba po 20 minutách k němu přidáme majoránku, promícháme a navrch dáme bobkový list, aby jsme ho pak mohli snadno vyndat. Mezitím co se nám vaří hrách si nakrájíme cibuli na drobno a z pozvolna osmahneme na olivovém oleji. Jakmile je hrách měkký, vyndáme bobkové listy, přesypeme ho včetně zbylé vody do robotu. Vody necháme tolik jak moc chceme mít kaši řídkou. Před umixováním ještě osolíme, přidáme shoyu omáčku (pozor také solí) a stroužky česneku. Mixujeme dohladka. Podáváme například s kyselou okurkou a zeleninou. 

Tipy na vylepšení

K hrachové kaši se také hodí například vajíčko na tvrdo, klaso jemné nebo uzený tempeh.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

tomaswittler@ | 16.08.2012 - 11:57

tomaswittler@ | 16.08.2012 - 11:57

Cibuli jsem osmahnul na sádle, jinak jsem tvořil dle receptu. Velmi chutné. TW

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty