Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolový guláš s žampióny
Autor: neznámý
Datum přidání 11.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g bílých fazolí
  • 90g uzeného tempehu
  • 1 velká brambora
  • 2 mrkve
  • 3 žampióny
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • kmín
  • mletý koriandr
  • bylinky - bazalka, libeček
  • kari koření
  • 2-3 lžičky kuzu nebo solamyl
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole dáme vařit v čerstvé vodě doměkka. Fazole vaříme na mírném ohni. Jakmile jsou fazole poloměkke, přidáme na kostičky pokrájené brambory. Přidáme kmín, kari koření a koriandr. Po chvíli přidáme na malé kousky pokrájenou papriku a mrkev. Zároveň přidáme tempeh a plátky žampiónů. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibulku, kterou vmícháme téměř ke konci k fazolím. Stejně tak vmícháme kuzu rozmícháné s trochou vody v hrníčku. Podle chuti osolíme, přidáme bylinky a krátce ještě povaříme. Podáváme s žitným chlebem a nebo jen tak. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty