Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí chléb s oříšky
Autor: neznámý
Datum přidání 16.09.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové hladké mouky
  • 200 g špaldové hrubé mouky
  • 50 g otrub (kukuřičné, pšeničné,...)
  • 320 ml vlažné vody
  • 2 hrsti vlašských oříšků
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 hrst rozinek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,30 g 43,06 g 8,53 g 1 201,65 kJ (287 kcal)
celkově 99,61 g 516,75 g 102,31 g 14 419,85 kJ (3444 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sypké směsi důkladně promícháme v misce. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Zalijeme vlažnou vodou a vařečkou zpracujeme v těsto. Hněteme tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto překlopíme do formy vyložené pečícím papírem, která je tvarem vhodná na pečení chleba. Chléb lehce poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Postačí okolo 45 minut. Jakmile se nám těsto pěkně zvedne, vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Chleba pečeme s plecháčkem plný vody, který umístíme na dno trouby. Za 35-40 minut chléb vyndáme z trouby a ihned vyjmeme z formy. Necháme pozvolna chladnout. Chléb je hotový, pokud na něho lehce poklepeme z vrchu - měl by znít "dutě". 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty