Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čokoládový jednoduchý dort
Autor: neznámý
Datum přidání 14.04.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Piškotový korpus:
  • 200g špaldové mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 4 vejce 
  • 10 lžic horké vody
  • 1 lžíce javorového sirupu
 
Krém:
  • 500g tvarohu 
  • 2 kostky Lučiny bez příchutě
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 ks vanilkového cukru 
  • 1 lžička pomerančového arom. oleje „Just“
  • 2 lžíce kakaa
  • ovocná marmeláda (meruňková nebo pomerančová)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,86 g 40,44 g 14,63 g 1 723,75 kJ (412 kcal)
celkově 174,90 g 323,51 g 117,08 g 13 790,00 kJ (3294 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Javorový sirup rozpustíme v horké vodě, žloutky zalijeme vodou se sirupem a vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme sníh. Opatrně vmícháme část sněhu (vařečkou ne šlehačem), poté postupně vmícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Těsto nalijeme do nepřilnavé dortové formy. Pečeme v mírně předehřáté troubě. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na dva díly.Tvaroh rozšleháme s lučinou, přimícháme cukr a pomerančový olej. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nožem na kousky, mírně zahřejeme (na blátivou změklou hmotu) a společně s kakaem přimícháme do krému. Nejprve marmeládou poté krémem potřeme spodní korpus, položíme horní korpus a celé zopakujeme. Dort je dobré nechat odležet alespoň dvě hodiny. 

Tipy na vylepšení

Pokud nemáte javorový sirup, vyšlehejte žloutky se třtinovým cukrem, zalijte vodou a ušlehejte do pěny. Vmíchejte opatrně část bílku, poté mouku a na závěr zbytek sněhu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

hajanovska@ | 14.04.2011 - 08:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě ho chladím a po pravdě už ho asi nikdy péct nebudu. Těsto z 300g mouky, 4 vajec a trocha vody bych nenazvala piškotový korpus. Krém chutná dobře. Do obrázku to má hodně daleko, ale je možné, že se mi to prostě jen nepovedlo....

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty