Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrna s kapustou na indický způsob
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g cizrny
  • 1/4 hlávky kapusty
  • 2 papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor
  • sladká paprika, drcený kmín, mletý koriandr
  • slunečnicový olej za studena lisovaný (v tmavé láhvi)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,08 g 32,63 g 9,34 g 1 131,89 kJ (270 kcal)
celkově 65,40 g 163,16 g 46,68 g 5 659,44 kJ (1352 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propranou cizrnu namočíme přes noc. Jarní cibulku osmahneme na slunečnicovém oleji, přisypeme zcezenou cizrnu a na kostičky pokrájené brambory. Poprášíme sladkou paprikou, přidáme kmín, koriandr a zalijeme horkou vodou. Jakmile přivedeme k varu, oheň ztlumíme a vaříme pozvolna pod pokličkou. Dále postupně přidáváme zeleninu podle doby vaření, nejdříve přidáme papriku a poté až kapustu. Zázvor a česnek si nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme společně se solí až na úplný závěr.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty