Autor: | neznámý |
Datum přidání | 03.02.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
Měkký plnotučný nezrající bílý sýr.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,95 g | 49,17 g | 13,00 g | 1 678,40 kJ (401 kcal) |
celkově | 109,75 g | 245,83 g | 64,99 g | 8 391,98 kJ (2004 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na olivový olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 stroužky pokrájeného česneku, mícháme asi 2 min. Přidáme na kostičky nakrájené kapie a opět pár minut promícháme. Přidáme uvařenou cizrnu, necháme prohřát, opepříme. Přidáme hrst najemno nakrájené petrželky. Nakonec nadrobíme balkánský sýr a necháme vše prohřát. Pokapeme citrónovou šťávou pro zvýraznění chuti. Pokud použijeme slaný sýr (balkán), již nesolíme.
Přidat komentář