Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Teplý cizrnový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 03.02.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny 
  • 1 větší červená cibule
  • 2 červené kapie (mohou být i žluté nebo oranžové)
  • 200 g balkánského sýra (nebo feta sýr, kozí sýr,...)
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • pepř
  • čerstvá petržel

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,95 g 49,17 g 13,00 g 1 678,40 kJ (401 kcal)
celkově 109,75 g 245,83 g 64,99 g 8 391,98 kJ (2004 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivový olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 stroužky pokrájeného česneku, mícháme asi 2 min. Přidáme na kostičky nakrájené kapie a opět pár minut promícháme. Přidáme uvařenou cizrnu, necháme prohřát, opepříme. Přidáme hrst najemno nakrájené petrželky. Nakonec nadrobíme balkánský sýr a necháme vše prohřát. Pokapeme citrónovou šťávou pro zvýraznění chuti. Pokud použijeme slaný sýr (balkán), již nesolíme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty