Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chřestový chléb
Autor: lanvin
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 180 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 90 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7  ks  zeleného chřestu
  • 2.5 sklenice pšeničné mouky hladké
  • 1/2 sklenice špaldové mouky 
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce  olivového oleje
  • 250 -270 ml  teplé vody ( podle mouky)
  • 1/2 kostky droždí
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g strouhaného parmezánu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Chřest blanšírujeme ve vařící vodě tak, aby zůstal napůl tvrdý, 3 necháme na dekoraci, zbytek nakrájíme na kostičky.Ve sklenici s vodou rozmícháme kvasnice a necháme 5 minut. Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, vlijeme kvasnice, dobře propracujeme, přidáme sůl, olej a znovu dobře propracujeme. Pak přidáme nakrájený chřest, ořechy a polovinu strouhaného parmezánu. Z těsta uděláme kouli a necháme přikryté kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Z těsta uděláme bochánek, dáme na vymazaný plech, nahoru vtlačíme zbývající chřest a posypeme zbytkem sýra. Necháme 10 minut a pak dáme péct na 35-40 minut. Je dobré na prvních 15 minut přikrýt chleba např.alobalem.

Tipy na vylepšení

Můžeme použít i jiný sýr výraznější chuti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 26.09.2010 - 10:24

To si určitě upeču a potom napíšu.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty