Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybí šišky
Autor: lanvin
Datum přidání 14.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/
  • máslo
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého  kopru
  • sůl, pepř

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 20,90 g 8,78 g 25,17 g 1 437,63 kJ (343 kcal)
celkově 104,50 g 43,88 g 125,86 g 7 188,14 kJ (1717 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce, petrželku, dochutíme solí a pepřem. Tvarujeme šišky, které dáme zvolna  vařit do zeleninového vývaru. Když vyplavou , vyndáme je. Zapékací misku silně vymažeme máslem ,šišky do ní naskládáme a pokapeme máslem . Zapékáme 15-20minut při 190°C. Smetanu rozmícháme s hořčicí a koprem a podle potřeby dochutíme. Šišky dáme na talíř a přelijeme smetanou.

Tipy na vylepšení

Pokud budeme podávat dětem , pepř vynecháme. Místo smetany na šlehání  můžeme použít zakysanou smetanu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 14.09.2010 - 14:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam, to bych si dala. Vypadá to lákavě a velice zajímavě. Až budu mít surovina určitě vyzkouším.

barateplice@ | 14.09.2010 - 14:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zkoušela jsem uvařit, trochu jsem to změnila tím, že po uvaření jsem šišky ještě jednou obalila ve vajíčku a strouhance a opekla, s brambůrkami nebo s kaší dobrota.. určitě stojí za vyzkoušení

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty