Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný karobový dort
Autor: neznámý
Datum přidání 08.05.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky (špaldové)
  • 2 hrnky polohrubé mouky Bio
  • 1 prášek do pečiva (Alnatura - vinný kámen)
  • 4 lžíce karobu
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1-2 lžíce perníkového koření
  • 1 hrneček rostlinného oleje
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • kvalitní šlehačka
  • čokoláda na ozdobu
  • máslo na vymazání
  • strouhaný kokos
  • 100g rozpuštěné čokolády (60%)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si smícháme sypké ingredience na korpus, k tomu potom přidám olej a nakonec mléko. Vše jemně ale důkladně rozmícháme, aby se netvořily hrudky a těsto mělo správnou konzistenci, můžeme buď přidat mouku nebo mléko v případě potřeby. Do vymazané formy máslem a vysypané kokosem nalijeme připravené těsto a upečeme při 175°C korpus. Po opečení přeliejeme rozpuštěnou kvalitní čokoládou s trochou másla a necháme ztuhnout. Když je korpus s čokoládou vychladlý, dozdobíme po celé ploše kvalitní šlehačkou a posypeme čokoládovými kousky a kuličkami.

Tipy na vylepšení

Protože používáme celozrnnou mouku, je lepší nechat těsto před upečením odstát - mouka vsaje ještě nějaké mléko.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty