Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žlutý hrách s bramborem
Autor: neznámý
Datum přidání 31.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g žlutého hrachu
  • 4 velké brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce kudrnaté petrželky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,37 g 24,23 g 3,04 g 638,38 kJ (152 kcal)
celkově 29,48 g 96,92 g 12,15 g 2 553,53 kJ (610 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách namočený přes noc uvaříme v nové vodě doměkka. V dalším hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce. Mrkev očistíme a nasekáme nožem na drobné kousky. Zlehka ji osmahneme na olivovém oleji, přidáme drcený kmín a dusíme společně pár minut pod pokličkou. K mrkvi dále vmícháme uvařený hrách, přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, kudrnatou petrželku a pokapeme citrónovou šťávou. Podle chuti osolíme, promícháme a ještě 2-3 minutky povaříme. Brambory oloupeme a podáváme s hotovou hrachovou směsí.

Tipy na vylepšení

Kdo má rád, může posypat tvrdým sýrem. K hrachové směsi se také hodí místo brambor opečené tmavé pečivo.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty