Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žlutý hrách na tymiánu
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g žlutého hrachu
  • 250 g hlávkového zelí
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1/2 cukety
  • nať z celeru
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,24 g 23,23 g 1,00 g 516,80 kJ (123 kcal)
celkově 24,73 g 69,69 g 2,99 g 1 550,40 kJ (370 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách propereme a namočíme nejlépe přes noc do vody, poté vaříme v čerstvé vodě. Pokrm raději solíme až na úplný závěr. Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Nejprve začneme vařit hrách se zelím, jelikož se vaří ze všech ingrediencí nejdéle. Postupně přidáváme mrkev, cuketu a nakonec papriku. Vaříme pod pokličkou na mírnějším ohni. Zhruba po 15 minutách vaření - těsně před změknutím hrachu - vmícháme tymián a nasekanou nať z celeru. Dále pro výraznější chuť pokrmu můžeme ještě ochutit shoyu omáčkou. Podáváme s opečeným chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty