Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s jáhly
Autor: Hanka pH
Datum přidání 08.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 kedluben
  • 0,5 hrníčku jahel
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • kostka droždí
  • hrubá špaldová mouka
  • sůl
  • voda
  • zelené natě
  • bylinky 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,49 g 22,71 g 3,64 g 601,06 kJ (144 kcal)
celkově 21,98 g 90,82 g 14,57 g 2 404,24 kJ (574 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a chvíli restujeme na oleji. V malém hrnku si namočíme v mléce 2 lžíce ovesných vloček a necháme nabobtnat. Jáhly dáme na sítko a spaříme vařící vodou. Dáme do hrnce k zelenině a zalijeme vařící vodou. Lehce osolíme a necháme vařit cca 10 minut. Do hrnečku s ovesnými vločkami přidáme kostku droždí a rozmícháme. Osolíme, přidáme bylinky dle vlastního výběru, a pokud je třeba, zahustíme moukou. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící polévky. Necháme provařit a podáváme s nasekanými zelenými natěmi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zuzanabenova@ | 8.03.2013 - 21:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pozor na jáhli- vařením je jich jednou tolik, jinak výborná polévka, sytá

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty