Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený kroupový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 20.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 3/4  hrníčku ječných krup
  • 2 hrsti pórku
  • 1 petržel
  • 1/2 bílé ředkve
  • 7 žampiónů
  • 80g uzeného tempehu
  • 50g sýru 
  • trochu másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Předem namočené kroupy uvaříme do měkka. Mezitím co se nám budou vařit si uděláme žampiónovou směs. Na másle osmahneme pórek, přidáme na kostičky pokrájenou petržel a tempeh, plátky žampiónů, podle chuti osolíme a tepelně upravíme. Přisypeme uvařené kroupy a na hrubém struhadle nastrouhanou bílou ředkev. Promícháme a už nevaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem, rovnoměrně rozprostřeme kroupy, které posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

Tipy na vylepšení

Můžeme posypat mandlovými vločkami a podávat se zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty