Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny se zelím a žampióny
Autor: neznámý
Datum přidání 28.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450g těstovin podle chuti
  • 1 hlávka menšího zelí
  • 7 cca žampiónů
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • drcený kmín
  • muškátový oříšek mletý
  • 1 trs kudrnaté petrželky
  • špaldová mouka
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • máslo na vymazání
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na slunečnicovým oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobné proužky pokrájené a očištěné zelí, podlijeme vodou, osolíme a okmínuje. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Dále si na pánvi s pár kapkami oleje osmahneme jarní cibulku, přidáme plátky hlaviček od žampiónů a krátce podusíme. Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme zcezené těstoviny, přimícháme žampióny a zelí včetně vody. Přidáme nasekanou petrželku, muškátový oříšek, osolíme a zahustíme moukou. Důkladně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a zapečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty