Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená zelenina s bazalkou
Autor: neznámý
Datum přidání 11.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 brambor
  • 6 domácích rajčat
  • 6 žampiónů
  • 4 mrkve
  • 1/2 pórku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 svazeček pažitky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaného
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,73 g 28,49 g 8,53 g 934,17 kJ (223 kcal)
celkově 26,91 g 113,95 g 34,11 g 3 736,67 kJ (892 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce slunečnicového oleje osmahneme pórek a lehce osolíme. Mezitím si pokrájíme očištěnou mrkev na půl centimetrové špalíčky, brambory a žampióny na kostičky. K pórku přidáme mrkev a brambory, po chvíli i žampióny a kmín. Restujeme téměř do měkka. Pekáček lehce vymažeme olejem, nasypeme zeleninovou směs. Promícháme s bazalkou a rajčaty. Zapečeme v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme sypané pažitkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty