Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená mrkev s celerem a petrželkou
Autor: neznámý
Datum přidání 15.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 větší mrkve
  • 3 žampiony
  • 1/2 celeru
  • 1/2 citrónu - šťáva
  • 1 cibule
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 80 g tvrdého sýru
  • provensálské koření podle chuti
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,70 g 45,82 g 13,04 g 1 354,93 kJ (324 kcal)
celkově 35,39 g 91,65 g 26,08 g 2 709,85 kJ (647 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme, mrkev krájíme šikmo na špalíčky. Očištěné žampióny pokrájíme na čtvrtky. K zelenině přidáme cibuli, žampióny, provensálské koření a podle chuti osolíme. Chvíli společně restujeme. Poté přesypeme do zapékací misky a dáme zapéct. Pečeme zhruba 35 minut na 200-220 stupňů. Těsně před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme šťávou z půlky citrónu. Před podáváním ještě posypeme kudrnatou petrželkou. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty