Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vánoční cukroví z kynutého těsta
Autor: neznámý
Datum přidání 18.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
150 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

    • 350 g špaldové mouky jemné
    • 3 dkg droždí
    • 1 lžíce třtinového cukru 
    • 4 lžíce vlažného mléka

    Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které vložíme do studené vody a necháme 2 hodiny  kynout. Vykynuté těsto osušíme, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka s dírou uprostřed. Ještě teplé lehce obalujeme v cukru smíchaný s vanilkou.

    Tipy na vylepšení

    Vhodné při alergii na vejce.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    eperinova@ | 18.10.2010 - 09:29

    u tohoto receptu jsem nebyla schopná vypracovat vláčné těsto. Asi chyba v množství mléka, 4 lžíce nestačí na zpracování 350 g mouky.

    czechtandy@ | 18.10.2010 - 09:29

    já jsem na základě předchozího hodnocení použila mléka tolik,jak jsem zvyklá z jiných kynutých receptů (na buchty).V receptu není uvedeno, jestli se postupje s droždím klasicky (t.j. kvásek) nebo se do těsta přidá bez předchozího vykynutí. Já jsem se opět držela klasiky, udělala kvásek a vše ostatní dle receptu. Už za půl hodiny mi těsto z vody spěchalo naproti, ale po hodině jsem ho už opravdu musela vyndat a zpracovat.2 hodiny by tam určitě ve zdraví nepřežilo. Výsledek mě nijak neoslnil, vypadá sice dobře, ale chuť nic moc. Navíc pokud je to v sortimentu "cukroví" (musí pár dní vydržet v krabici), tak to už vůbec nesplňuje požadavek. Chutná to jak ztvrdlá, málo ochucená buchta. Má někdo nápad, jak to vylepšit nebo jsem udělala něco špatně?

    Nejnovější články

    Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

    Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

    Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

    Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Další zajímavé recepty