Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tofu s kapií a kukuřicí
Autor: Jana
Datum přidání 24.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 150 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g bílého tofu
  • 100 ml rajčatové šťávy
  • 100 ml sójové smetany (např. Provamel)
  • 1 velká červená paprika
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • 2 PL olivového nebo sojového oleje
  • 1 PL shoyu - sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (např. Amylon)
  • čerstvé bylinky (pažitka nebo petržel)
  • mořská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,71 g 12,97 g 23,93 g 1 363,47 kJ (326 kcal)
celkově 29,43 g 25,94 g 47,86 g 2 726,93 kJ (651 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji rychle osmahneme na malé kostičky nakrájenou papriku. Přidáme na malé kostky nakrájené tofu a ochutíme. Po chvilce přidáme napařenou nebo uvařenou kukuřici a zalijeme rajčatovou šťávou. Chvilku podusíme. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v sójové smetaně a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pažitku nebo petržel a odstavíme z ploténky.

Příloha: jáhlový knedlík, pohanka, rýže, brambory nebo bramborová kaše


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty