Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Švestkovo-mandlová omáčka s bramborovými plackami
Autor: neznámý
Datum přidání 26.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 středně velkých brambor
  • pohanková mouka
  • sůl
Omáčka:
  • 1 švestkový kompot - vypeckované
  • 150g sušených švestek
  • 30g oloupaných mandlí
  • 5 ks hřebíčků
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/2 citrónu 
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 1-2 lžíce rýžové mouky
  • 1 plátek másla
  • 1 špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do misky, posypeme pohankovou moukou, přidáme sůl podle chuti a vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vyválíme šišku o něco tenčí, než je běžný knedlík. Nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko obalíme v mouce a v ruce vytvarujeme na placičku. Pečeme na máslem vymazaném plechu v předehřáté troubě na 210°C. Asi po 10 minutách placky otočíme a dopečeme.Mezitím co se nám budou placky péct si připravíme švestkovou omáčku s mandlemi. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kousky pokrájené sušené švestky, hřebíčky a mandle. Podlijeme vodou a krátce povaříme, necelých 10 minut. Švestkový kompot včetně nálevu vlijeme do mixéru s noži, přidáme povařené sušené švestky, skořici a třtinový cukr. Do vyprázdněného hrnce po švestkách vlijeme rýžovou mouku, kterou jsme rozmíchali v hrníčku s vodou. Za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile nám vznikne hustší kaše bez hrudek, přidáme umixované švestky a špetku soli. Omáčku už jenom prohřejeme, nevaříme. Na konci vmícháme šťávu z citrónu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty