Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové suché placky
Autor: neznámý
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička sladké papriky
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,50 g 50,11 g 3,74 g 1 148,36 kJ (274 kcal)
celkově 19,51 g 150,34 g 11,21 g 3 445,09 kJ (823 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Obě mouky smícháme v misce společně s kořením, přidáme lněná semínka a společně s vodou vypracujeme těsto. Vodu přiléváme pomalu, abychom nevytvořili příliš lepivé těsto. Mělo by být spíše tužší. V případě, že by se nám podařilo uhníst těsto příliš řídké, přisypeme ještě mouku. Pomocí lžíce kousek těsta odkrojíme, vytvarujeme koule a ty potom rozválíme válečkem na pomoučněném vále. Placky můžeme péct buď na nepřilnavé pánvi, nebo na máslem vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Pečeme-li placky na pánvi, otočíme je zhruba po 15-20 minutách a opečeme z druhé strany. Pečeme-li v troubě, otočíme asi po 7 minutách a za dalších 5-6 minut můžeme vytáhnout. 

Tipy na vylepšení

Špaldové placky můžeme podávat k zeleninovému salátu, hodí se i k bramborové kaši nebo samotné jen tak na chuť.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Super!

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprostá spokojenost, používám jako náhražku za chleba. Moc děkuji za recept!!!! :)

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprostá spokojenost, používám jako náhražku za chleba. Moc děkuji za recept!!!! :)

rudopetr | 8.10.2014 - 17:28

Zatim nehodnotim, jenom dotaz k postupu- jaké dvě mouky smichat? Je tam pouze špaldova! Dekuji, Petr

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty