Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové rizoto se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 10.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g špaldového kernotto
  • 1/2 květáku
  • 1/4 hlávky zelí
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce lněného oleje
  • bylinky - provensálské, petrželka, 
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jako první si namočíme propranou špaldu (kroupy) a necháme několik hodin nebo přes noc odležet. Druhý den vodu slijeme, zalijeme novou a dáme vařit. Mezitím si pokrájíme mrkev, květák a zelí, které přidáme do hrnce asi po 10 minutách od bodu varu. Zhruba po půl hodině ochutnáme zda je špalda a zelenina již měkká. Přidáme bylinky, ochutíme solí a vmícháme lněný olej. Promícháme a necháme asi 5 minut odstát. 

Tipy na vylepšení

Kdo by měl ještě více času na vaření a chtěl by si tento pokrm ještě vylepšit. Vmíchejte ze 2-3 vajec do krup žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Společně zapečte. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty