Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sladký dýňový chléb
Autor: neznámý
Datum přidání 08.01.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnky pšeničné celozrnné mouky
  • 1 hrst třtinového cukru
  • 1/2 větší dýně
  • 2 jablka
  • šťáva z 1 citrónu
  • med nebo třtinový cukr na dochucení náplně
  • 10 g droždí
  • 200 ml vody podle potřeby

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,57 g 68,91 g 1,64 g 1 354,39 kJ (323 kcal)
celkově 60,60 g 551,26 g 13,16 g 10 835,10 kJ (2588 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s trochou vody, mouku přesijeme na jemném sítu. V míse smícháme mouku s cukrem, droždím a vodou zaděláme těsto, aby bylo tuhé jako na chléb. Dáme kynout na teplé místo. Vnitřek dýně bez semen a jablka nastrouháme, ochutíme citrónovou šťávou, osladíme a promícháme. Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,5 cm, rozprostřeme na něj náplň a zabalíme jako závin tak, aby náplň nikde nevykukovala. Těsto dáme do formy a necháme ještě kynout. V rozpálené troubě pečeme 50 min při teplotě jako když pečeme chléb. Chléb se dá péci i v domácí pekárně. Při tom použijeme pečícího papíru, který dáme na dno formy, aby se nepropíchlo těsto hnětacími pacičkami a nevytekla šťáva. Uvedené množství je na 1 dýňový chléb. 

Tipy na vylepšení

Náplň můžeme vylepšit dýňovými semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 8.01.2012 - 15:15

To zní zajímavě, až bude doma dýně, snad také vyzkouším. Škoda, že není i fotečka:-)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty