Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový chléb
Autor: charvatova9@
Datum přidání 09.01.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g hnědé přírodní rýže
  • 100 g rýžové mouky
  • 100 g hladké ovesné mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva (bez fosfátu)
  • 1 kávová lžička soli
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 25 g lněných semínek
  • 1 velká ne zcela zralá hruška
  • 2 velká rozšlehaná vejce
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 4 polévkové lžíce podmáslí, jogurtu nebo mléka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,89 g 31,58 g 7,06 g 880,45 kJ (210 kcal)
celkově 48,89 g 315,76 g 70,57 g 8 804,54 kJ (2103 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka 15-20 minut ve velkém množství vody. Hotovou rýži slijeme a necháme mírně vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Všechny suroviny smícháme ve velké míse, potom hmotu vyklopíme do pekáčku na chleba - dobře vymazaného olejem. Pečeme asi 40 minut, dokud těsto nevyběhne, nezezlátne a není na dotek tuhé. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout. Chléb podáváme nakrájený na silnější krajíčky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

rohanovam@ | 9.01.2013 - 20:55

ráda bych od autorky zjistila, zda je možné vynechat, popřípadě něčím nahradit to ovoce? ( tedy v tomto případě hrušku )

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty