Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybí filé se zakysanou zálivkou
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400g rybích filetů
  • 200 g nastrouhaného sýra (bez barviva E160b)
  • 1 ks citrónu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 2lžíce plnotučné hořčice (bez Eček)
  • pohanková strouhanka na vysypání
  • 2 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička himalájské soli 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně s kmínem a špetkou solí. Sůl, rozmačkaný česnek a hořčici vmícháme se zakysanou smetanou. Filé opláchneme, osušíme a pokapeme šťávou z citrónu. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme pohankovou strouhankou a filé vložíme do zapékací misky. Zalijeme zakysanou zálivkou. Pečeme v předehráté troubě na 180 stupňů přikryté víkem. Asi po půl hodině víko sundáme, aby se nám vytvořila zlatavá kurčička. Podáváme s brambory.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty