Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto s jarní mrkví a pórkem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pololoupané rýže
  • 2 hrníčky vody
  • 3 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (kořen)
  • 2 lžičky pažitky
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,70 g 73,62 g 2,09 g 1 488,17 kJ (355 kcal)
celkově 23,11 g 220,85 g 6,28 g 4 464,50 kJ (1066 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci uvaříme rýži podle návodu. Mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme malý plátek másla, přidáme nakrájenou zeleninu, kterou lehce orestujeme. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme k zeleninové směsi, přidáme rýži, ochutíme solí, tymiánem a citrónovou šťávou. Vše dobře promícháme a opékáme zhruba ještě dvě minuty, dokud zázvor nezbavíme štiplavé chuti. Ten dodá pokrmu netradiční chuť a aroma.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dockovi@ | 25.06.2010 - 13:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jednoduché a velmi chutné! Všechny bylinky dohromady skutečně vytvoří zajímavou chut.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty