Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto na kari s hráškem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pololoupané rýže
  • 2 hrníčky kuřecího vývaru nebo kuřecího bujónu Bio
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička šafránu
  • 1 lžička kari
  • 180 g mraženého nebo sterilovaného hrášku
  • pepř podle chuti
  • 1 lžička himalájské soli
  • máslo na restování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,53 g 37,46 g 0,85 g 768,62 kJ (184 kcal)
celkově 33,19 g 224,77 g 5,08 g 4 611,71 kJ (1101 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci uvaříme rýži podle návodu s kuřecím vývarem.  Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme jarní cibulku, po chvíli přidáme hrášek, šafrán a kari. Přisypeme uvařenou rýži, ochutíme solí a pepřem a vše řádně promícháme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

silen69@ | 25.06.2010 - 12:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ešte som pridal kukuricu :P

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty