Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rebarborojablkový koláč
Autor: jenny.zx@
Datum přidání 05.08.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto: 
  • 250 g celozrnné mouky
  • 120 ml másla
  • 150 g třtinového cukru
Náplň: 
  • 200 g rebarbory
  • 400 g jablek
  • 50 g třtinového cukru
  • skořice

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,74 g 36,18 g 8,85 g 977,17 kJ (233 kcal)
celkově 32,88 g 434,14 g 106,22 g 11 726,00 kJ (2801 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupanou rebarboru spařte vodou, nakrájejte na širší kolečka, nakrájejte jablka a smíchejte s 50 g cukru, aby se rozpustil. Poté zpracujte těsto, které rozdělte na dva díly. První díl má 2/3. Z většího dílu vyválejte placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formou včetně stěn. Na plát navršte náplň, posypte skořicí. Z menšího dílu těsta vyválejte placku, kterou se koláč překryje.Koláč se peče na 180 - 200 °C okolo 30 min.

Příběh receptu

Recept inspirován http://www.svet-zdravi.cz/recepty/dezerty/rebarborovy-kolac a upraven podle sezónního ovoce.

Tipy na vylepšení

U receptu je přiložený odkaz na zdroj, podle kterého byl koláč upraven. V originálu jsou jahody místo jablek a náplň je ještě s vanilkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty